بیانات مقام معظم رهبری (مدظله) در دیدار دانشآموزان و دانشجویان1
به مناسبت روز ملّى مبارزه با استکبار جهانى
بسماللهالرّحمنالرّحیم.
امروز نَفس گرم شما جوانان عزیز در این حسینیّه یادآور و نشانهى همان حماسه و شورى است که در طول سالهاى گوناگون از اوّل انقلاب تا امروز، پشتیبان و حمایتکننده و تضمینکنندهى حرکت انقلابى ملّت ایران بوده است . نعمت بزرگ خدا بر این کشور و بر نظام جمهورى اسلامى، وجود جوانها است؛ با انگیزههاى روشن، استوار، متّکى به منطق و با دلهاى پاک و نیّتهاى صاف و خالص.
جلسهى امروز ما به مناسبت یادبود حوادث سیزدهم آباناست که در طول سالهاى گوناگون - پیش از انقلاب و پس از پیروزى انقلاب - در کشور اتّفاق افتاده است. سه حادثه است: حادثهى تبعید امام در سال 43، حادثهى کشتار بىرحمانهى دانشآموزان در تهران در سال 57، و حادثهى حرکت شجاعانهى دانشجویان در تسخیر لانهى جاسوسى در سال 58؛ هر سه حادثه به نحوى مربوط میشود به دولت ایالات متّحدهى آمریکا. در سال 43 امام (رضوان الله تعالى علیه) به خاطر اعتراض علیه کاپیتولاسیون - که به معناى حفظ امنیّت مأموران آمریکایى در ایران و مصونیّت قضایى آنها بود - تبعید شدند؛ پس قضیّه مربوط شد به آمریکا. در سال 57 رژیم وابستهى به آمریکا در خیابانهاى تهران دانشآموزان را به قتل رساند و آسفالت خیابانهاى تهران به خون نوجوانان ما رنگین شد، براى دفاع از رژیم وابستهى به آمریکا؛ این هم مربوط شد به آمریکا. در سال 58 ضربتِ متقابل بود؛ یعنى جوانان شجاع و مؤمن دانشجوى ما به سفارت آمریکا حمله کردند و حقیقت و هویّت این سفارت را که عبارت بود از لانهى جاسوسى کشف کردند و در مقابل چشم مردم دنیا گذاشتند. آن روز جوانهاى ما اسم سفارت آمریکا را گذاشتند لانهى جاسوسى، امروز بعد از گذشت سى و چند سال از آن روز، اسم سفارتخانههاى آمریکا در نزدیکترین کشورها به آمریکا - یعنى کشورهاى اروپایى - شده است لانهى جاسوسى؛ یعنى جوانهاى ما سى سال از تقویم تاریخ دنیا جلو بودند. این قضیّه هم مربوط به آمریکا بود. سه حادثه، هرکدام [هم] بهنحوى مرتبط با دولت ایالات متّحدهى آمریکا و مناسبات آن با ایران. لذا روز سیزدهم آبان را - که مثل فردا است - نامگذارى کردند "روز مبارزهى با استکبار".
استکبار یعنى چه؟ استکبار یک تعبیر قرآنى است؛ در قرآن کلمهى استکبار به کار رفته است؛ آدم مستکبر، دولت مستکبر، گروه مستکبر، یعنى آن کسانى و آن دولتى که قصد دخالت در امور انسانها و ملّتهاى دیگر را دارد، در همهى کارهاى آنها مداخله میکند براى حفظ منافع خود؛ خود را آزاد میداند، حقّ تحمیل بر ملّتها را براى خود قائل است، حقّ دخالت در امور کشورها را براى خود قائل است، پاسخگو هم به هیچکس نیست؛ این معناى مستکبر است. نقطهى مقابل این جبههى ظالم و ستمگر، گروهى هستند که با استکبار مبارزه میکنند؛ مبارزهى با استکبار یعنى چه؟ یعنى در درجهى اوّل زیر بار این زورگویى نرفتن؛ معناى استکبارستیزىیک چیز پیچوخمدارِ پیچیدهاى نیست؛ استکبارستیزى یعنى یک ملّتى زیر بار مداخلهجویى و تحمیل قدرت استکبارگر یا انسان مستکبر یا دولت مستکبر نرود؛ این معناى استکبارستیزى است. من البتّه انشاءالله در آینده در یک فرصتى با شما جوانها، دانشجوها، دانشآموزان دربارهى استکبار و استکبارستیزى یک صحبت مفصّلى باید بکنم که الان مجال آن نیست؛ اجمالاً این معناى استکبار و این معناى استکبارستیزى است.
ادامه در شماره دو...